• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Vietnamesisk ingefärssås med ångad gös och pak choi

2 röster
20 m
4

Ångad gös med pak choi och en smakrik ingefärssås kommer göra sig fint till middag. Det är en perfekt rätt för både vardag och helg då den är både snabblagad och härligt smakrik.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g gösfilé, fjällad
  • 2 pak choi [ca 300 g]
  • 1 dl fisksås
  • 5 cm färsk ingefära, skalad och riven
  • 1-3 klyfta vitlök, hackade
  • 1 msk strösocker (råsocker)
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 2 limefrukter, pressad
  • 1 salladslök, skivad
  • 10 g färsk koriander
  • 10 g dill
  • ris, till servering

Gör så här

  1. Dela gösen i bitar om 50 gram och ånga (eller stek dem) i 5 minuter. Gör detsamma med pak choien.
  2. Undertiden gör du dippsåsen genom att blanda resterande ingredienser.
  3. Servera gösen och pak choien med dippsåsen och ris.
7 juli 2020