Vietnamesisk baguette med marinerad kyckling och sojamajonnäs

3 röster
4

Läcker baguette med smaker från det vietnamesiska köket! En lätt men matig rätt med marinerad kyckling, smakrikt ris, syrad lök, grönsaker och sojamajonnäs. 

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 halva baguetter
  • 4 kycklinglår (utan ben)
  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 dl risvinäger
  • 4 msk rostad lök
  • 1 huvud krispsallad
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk soja

Kycklingmarinad

  • 2 dl soja
  • 4 msk misopasta
  • 4 msk sambalolek
  • 1 msk ingefära, hackad
  • 1 tsk vitlök, hackad

Till riset

  • 2 dl Jasminris
  • 3 stjärnanis
  • 2 kardemummakärnor
  • 2 torkad chili
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk sichuan peppar
  • 2 msk matolja
  • 4 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 morot, stor och tärnad
  • 3 msk gröna ärtor

Gör så här

  1. Blanda soja och majonnäs.
  2. Marinera gurka och rödlök med risvinäger.
  3. Skär salladen i stora bitar och bryt bladen.
  4. Blanda marinaden och häll den över kycklingen och stek sedan kycklingen och avsluta i ugn ca 160 grader i 10-15 minuter, skiva upp kycklingen innan serveringen.
  5. Fräs lök, vitlök, morot och kryddorna till riset i lite olja och häll sedan på riset och låt gå med i ca 1-2 minuter, häll sedan på vatten och koka färdigt, ta åt sidan.
  6. Stek riset i smör innan servering och blanda i ärtorna, krydda med salt och peppar.
  7. Dela baguetten och värm den.
  8. Fylla baguetten med ris i botten, sen sallad och gurka. Lägg sedan i den varma kycklingen och toppa med syrad lök, rostad lök och sojamajonnäsen.
31 augusti 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept