Videgårds mumma

koket.se
Videgårds mumma
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Videgårds mumma

12 ingredienser

Slå till och gör alldeles egen god mumma till julbordet.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

  • 4 dl vatten (400 g)
  • 5 cm kanelstång (4 g)
  • 1 tsk fänkålsfrö (2 g)
  • 1 tsk sichuanpeppar (1 g)
  • 2 stjärnanis
  • 2 hela nejlikor
  • 5 cm färsk ingefära, färsk i skivor (10 g)
  • 3 msk honung (50 g)
  • 1 tsk kardemummakapsel (2 g)
  • 5 cl marsalavin (50 g)
  • 5 cl gin (50 g)
  • 2 burkar öl, el.Guinness, el annan stout (880 g)

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med kryddorna och låt sjuda i 20 minuter, ta av från värmen och låt stå ytterligare 20 minuter.
  2. Sila av, sjud och reducera till hälften.
  3. Låt svalna och blanda med Marsala och Gin. Blanda med stout i en kanna precis innan servering. Serveras kall!