Videgårds mumma
Videgårds mumma
12 ingredienser
Slå till och gör alldeles egen god mumma till julbordet.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 4 dl vatten (400 g)
- 5 cm kanelstång (4 g)
- 1 tsk fänkålsfrö (2 g)
- 1 tsk sichuanpeppar (1 g)
- 2 stjärnanis
- 2 hela nejlikor
- 5 cm färsk ingefära, färsk i skivor (10 g)
- 3 msk honung (50 g)
- 1 tsk kardemummakapsel (2 g)
- 5 cl marsalavin (50 g)
- 5 cl gin (50 g)
- 2 burkar öl, el.Guinness, el annan stout (880 g)
Gör så här
- Koka upp vattnet med kryddorna och låt sjuda i 20 minuter, ta av från värmen och låt stå ytterligare 20 minuter.
- Sila av, sjud och reducera till hälften.
- Låt svalna och blanda med Marsala och Gin. Blanda med stout i en kanna precis innan servering. Serveras kall!