Videgårds Choucroute Garnie

Erik Videgård KK 2024

Videgårds Choucroute Garnie

18 ingredienser

2 h + tid i kyl

Choucroute Garnie är en härlig gryta från Alsace med syrad kål och svenska korvar.

Ingredienser

portioner
  • 700 g kamben, delad efter 3 ben
  • 40 g salt
  • 15 g farinsocker
  • 1,5 kg surkål
  • 40 g ankfett
  • 50 g gul lök
  • 20 g vitlök
  • 10 enbär
  • 2 lagerblad
  • 1 g hel kummin
  • 2 g malen svartpeppar
  • 350 g kycklingbuljong
  • 200 g vin (Riesling)
  • 450 g andouillekorv, i 3 cm bitar
  • 3 wienerkorvar, i 3 cm bitar
  • 450 g rökt fläsk, i kuber
  • 450 g fast potatis

Servering

  • senap

Gör så här

  1. Lägg kambenen i en plastpåse med salt och socker. Skaka påsen ordentligt och låt rimma i kylskåpet över natten.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Skölj surkålen i kallt vatten och krama ur den ordentligt.
  4. Smält fettet i en stor gryta på medelvärme. Fräs sedan lök och vitlök under omrörning tills det mjuknat.
  5. Rör ner surkål, enbär, lagerblad, kummin, svartpeppar, buljong och vin. Koka upp på hög värme.
  6. Skölj kambenen i vatten och lägg ner i grytan. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Lägg på ett lock och täta med folie. Låt sjuda i ugnen i 90 minuter.
  7. Lyft upp kambenen och skär dem i singlar.
  8. Lägg tillbaka kambenen i grytan tillsammans med korvarna och fläsket.
  9. Lägg på locket och sjud i ytterligare 25 minuter, lyft ur lagerbladen.
  10. Koka potatisen.

Servering

  1. Servera grytan med potatis och olika sorters senap.