Lägg kambenen i en plastpåse med salt och socker. Skaka påsen ordentligt och låt rimma i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 150 grader.
Skölj surkålen i kallt vatten och krama ur den ordentligt.
Smält fettet i en stor gryta på medelvärme. Fräs sedan lök och vitlök under omrörning tills det mjuknat.
Rör ner surkål, enbär, lagerblad, kummin, svartpeppar, buljong och vin. Koka upp på hög värme.
Skölj kambenen i vatten och lägg ner i grytan. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Lägg på ett lock och täta med folie. Låt sjuda i ugnen i 90 minuter.
Lyft upp kambenen och skär dem i singlar.
Lägg tillbaka kambenen i grytan tillsammans med korvarna och fläsket.
Lägg på locket och sjud i ytterligare 25 minuter, lyft ur lagerbladen.
Koka potatisen.
Servering
Servera grytan med potatis och olika sorters senap.