Jordärtskockstimbaler med räkor och bladpersiljesås

Foto: TV4
Jordärtskockstimbaler med räkor och bladpersiljesås
11 ingredienser
40 min + 30 min i ugn
Jordärtskockstimbaler med räkor och bladpersiljesås.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Veras drycktips
Mineralvatten.
Ingredienser
Timbaler
- 300 g jordärtskocka [ca 8 st]
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 ägg
- smör
- 1 krm salt
- 20 räkor
Bladpersiljesås
- 40 g färsk bladpersilja
- 1 msk citron, saft
- 2 klyftor vitlök
- 4 msk olivolja
- krm salt
Gör så här
Timbaler
- Smörj fem ugnsfasta portionsformar. Ställ dem på en liten långpanna. Sätt ugnen på 180 grader.
- Skala jordärtskockorna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i matlagningsgrädden. Mixa allt med stavmixer.
- Låt svalna något och rör i de båda äggen. Smaka av med saltet. Fyll formarna. Täck med alimuniumfolie. Häll kokande vatten i långpannan till formarnas halva höjd ungefär. Grädda i c:a 30 minuter tills timbalerna stelnat.
- Stjälp upp dem, garnera med räkor och bladpersiljesås. De kan ätas både varma eller avsvalnade.
Bladpersiljesås
- Mixa allt förutom stjälkarna på persiljan till en slät sås med stavmixer eller matberedare. Smaka av med saltet.