Veggie tacopaj

POPULÄRT
koket.se
Veggie tacopaj
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Veggie tacopaj

22 ingredienser

50 min

Favoriten tacopaj i vegoversion blir här extra snygg och god med krispiga rädisor och klickar av crème fraiche på toppen. Tips! I receptet ingår att göra egen tacokrydda, det som blir över går utmärkt att förvara i en burk till nästa tacomiddag.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Egen tacokrydda

  • 3 msk malen spiskummin
  • 2 msk malen koriander
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk salt

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 400 g formbar vegofärs
  • 1 morot, stor
  • 1 gul lök, stor
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 salladslökar
  • 2 dl fryst majs
  • 2 msk rapsolja
  • 2 ägg
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1,5 dl riven ost

Till servering

  • 0,5 dl crème fraîche
  • 5 rädisor
  • salladslök, det gröna

Gör så här

Tacokrydda

  1. Blanda kryddorna och förvara i en lufttät burk.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Mixa mjöl och kallt smör till en smulig deg, ha i vatten och mixa snabbt ihop till en slät deg.
  4. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Stek den formbara färsen i 2 msk rapsolja i en stekpanna till fin färg. Tillsätt 2-3 msk av kryddblandningen.
  7. Medan färsen steker, skala och riv morot på den grova sidan på rivjärnet.
  8. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla salladslöken och spara det gröna till servering.
  9. Tillsätt morot, lök och vitlök i färsen och stek tills löken är mjuk.
  10. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  11. Vispa ihop ägg och crème fraiche (den som ska vara till fyllningen). Salta och peppra. Tillsätt den rivna osten, spara lite att strö över pajen.
  12. Blanda i majs och salladslök i färsblandningen.
  13. Vänd sedan ned färsblandningen i äggblandningen och rör om.
  14. Fyll pajskalet med blandningen och toppa med resten av den rivna osten.
  15. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  16. Skiva rädisorna.
  17. Toppa pajen med resten av crème fraichen, rädisor och det gröna på salladslöken.