Veggie tacopaj
Veggie tacopaj
22 ingredienser
50 min
Favoriten tacopaj i vegoversion blir här extra snygg och god med krispiga rädisor och klickar av crème fraiche på toppen. Tips! I receptet ingår att göra egen tacokrydda, det som blir över går utmärkt att förvara i en burk till nästa tacomiddag.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
Egen tacokrydda
- 3 msk malen spiskummin
- 2 msk malen koriander
- 2 msk rökt paprikapulver
- 2 tsk chilipulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk strösocker
- 2 msk salt
Pajskal
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 1 msk vatten
Fyllning
- 400 g formbar vegofärs
- 1 morot, stor
- 1 gul lök, stor
- 2 klyftor vitlök
- 2 salladslökar
- 2 dl fryst majs
- 2 msk rapsolja
- 2 ägg
- 1,5 dl crème fraîche
- 1,5 dl riven ost
Till servering
- 0,5 dl crème fraîche
- 5 rädisor
- salladslök, det gröna
Gör så här
Tacokrydda
- Blanda kryddorna och förvara i en lufttät burk.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa mjöl och kallt smör till en smulig deg, ha i vatten och mixa snabbt ihop till en slät deg.
- Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek den formbara färsen i 2 msk rapsolja i en stekpanna till fin färg. Tillsätt 2-3 msk av kryddblandningen.
- Medan färsen steker, skala och riv morot på den grova sidan på rivjärnet.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla salladslöken och spara det gröna till servering.
- Tillsätt morot, lök och vitlök i färsen och stek tills löken är mjuk.
- Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Vispa ihop ägg och crème fraiche (den som ska vara till fyllningen). Salta och peppra. Tillsätt den rivna osten, spara lite att strö över pajen.
- Blanda i majs och salladslök i färsblandningen.
- Vänd sedan ned färsblandningen i äggblandningen och rör om.
- Fyll pajskalet med blandningen och toppa med resten av den rivna osten.
- Baka i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna något.
- Skiva rädisorna.
- Toppa pajen med resten av crème fraichen, rädisor och det gröna på salladslöken.