Veggie gulasch

koket.se
Sportlovssoppa veggie gulasch
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Veggie gulasch

16 ingredienser

20 min

Fyllig och vegetarisk gulaschsoppa som går rekordsnabbt att laga.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 potatisar (stora)
  • 1 sötpotatis
  • rapsolja, till stekning
  • 300 g vegofärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk kummin
  • 2 burkar krossade tomater (à ca 400 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk grillad paprika (à ca 250 g)
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka färsk timjan
  • 2 dl vegansk majonnäs

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök, vitlök, potatis i små bitar.
  2. Stek gul lök, vitlök och potatis i rapsolja i en gryta.
  3. Skala och tärna sötpotatisen. Tillsätt sötpotatisen. Fräs och rör om då och då.
  4. Tillsätt färsen och stek tills den har fått lite färg.
  5. Tillsätt tomatpuré och timjan och kummin. Salta och rör runt.
  6. Häll i krossade tomater och smulade buljongtärningar. Häll på vatten så att det täcker grönsakerna och grytan får en bra konsistens. Låt koka under lock i ca 10 minuter tills potatisen känns klar.
  7. Hacka upp den grillade paprikan och tillsätt den i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  8. Hacka timjan och blanda hälften med majonnäsen. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Servera soppan med timjanmajonnäs och lite extra hackad timjan som garnering.

Glöm inte att matsortera skal från grönsakerna och timjan för en mer hållbar matlagning, och njut av din veganska gulaschgryta. /Köket-redaktionen