Vegetariska burritos

69 röster
4
Vegetariska burritos
Foto: TV4

Mexikansk husmanskost i vegetarisk tappning.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 stora tortillabröd
  • 1 gul lök
  • 300 g champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • smör, till stekning
  • 1 dl vatten
  • 1 förp tacokryddor (påse)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk salt
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 1,5 dl majskorn
  • 1,5 dl kokt ris
  • 1 burk salsa (eller tomatsås)
  • 1 dl gratängost, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 min. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225°.
  2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och crème fraîche. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt.
  3. Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...