Vegetarisk kebabwrap med örtpommes

koket.se
Vegetarisk kebabwrap med örtpommes
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegetarisk kebabwrap med örtpommes

23 ingredienser

40 min

Klassisk kebabrulle i vegotappning där kebaben görs på svamp och svarta bönor. Tillsammans med sås, krispiga grönsaker och örtsvängda pommes blir detta magiskt gott.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner

Kebab

  • 250 g champinjoner
  • 400 g färdigkokta svarta bönor (från burk eller tetra)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen koriander
  • salt

Sås

  • 3 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 tsk vinäger
  • 1 msk torkad mynta
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 libabröd
  • 1 rödlök, liten
  • 2 tomater

Örtommes

  • 1 klyfta isbergssallad
  • 500 g pommes stripes (frysta)
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt

Gör så här

Kebab

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå kallt. Skölj bönorna.
  2. Hacka löken och vitlöken. Skär svampen i skivor.
  3. Stek svampen gyllene i olja, tillsätt löken och stek i ytterligare 2 minuter. Ha på kryddorna och stek i någon minut innan du tillsätter bönorna.
  4. Stek tills allt är varmt och smaka av med salt.

Sås

  1. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.

Tillbehör

  1. Hacka isbergssallad, skiva lök och tomat.
  2. Värm pommes i ugnen enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt med örterna. Salta,
  3. Lägg sallad, tomat och rödlök på ett libabröd, toppa med kebabröran, sås och vira ihop med smörpapper. Servera med pommes och extra sås på sidan.

Glöm inte att matsortera skal från lök och vitlök samt rester från örterna för en mer hållbar matlagning, och njut av din vegetariska kebab. /Köket-redaktionen