Vegetarisk "BLT" med portabellosvamp och avokado

6 röster
15 m
4
Vegetarisk "BLT" med portabellosvamp och avokado
Foto: TV4

En grön variant av mackklassikern BLT - Siri Barje gör sin variant med stekt portabellosvamp, avokado, tomat och majonnäs. Liquid smoke ger mackan en härligt rökig, lite köttig, smak.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 skivor toastbröd
  • 4 msk smör
  • 4 portobellosvampar, stora
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk liquid smoke
  • 2 tomater, stora
  • 2 hjärtsallad
  • 2 avokado
  • 2 dl majonnäs

Gör så här

  1. Skiva portabello i tunna skivor och stek gyllene i olja och smör. Strö över paprikapulver och droppa över liquid smoke, salt och peppar på slutet.
  2. Skiva tomaten och avokadon. Dela salladen i blad och trimma dem.
  3. Rosta brödet. Ta en brödskiva och bred på majonnäs. Lägg på tomat, sallad, avokado och portobellosvamp. Bred majonnäs på den andra brödskivan och tryck till grönsakerna med den.
  4. Dela mackorna i trekanter!
19 augusti 2017

Laddar fler recept...