Vegetarisk biff med tryffelpotatispuré och caprisdressing

Vegetarisk biff med tryffelpotatispuré och caprisdressing
Foto: Tv4

Vegetarisk biff med tryffelpotatispuré och caprisdressing

5

4 steg att laga

20 ingredienser

En vegetarisk rätt med biffar gjorda på röda linser och halloumi serverade med en len tryffelpotatispuré och caprisdressing.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Biff:

  • 1 förp kokta röda linser, avsköljda
  • 1 dl morot, rivna
  • 1,5 dl zucchini
  • 0,5 dl halloumiost, riven
  • 1 gul lök, riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm rosmarin

Mandelpotatispuré:

  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • tryffelolja (efter egen smak)

Kaprisdressing:

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl kapris
  • 2 tsk dijonsenap, grovkornig

Gör så här

  1. Biff
    Blanda alla ingredienser till en formbar deg. Forma biffar och stek i 2–3 msk olivolja. Avrunda med en klick smör och ös dem lite. Se till att de får en fin gyllenbrun yta.
  2. Potatisen
    Skala potatisen och skär dem i mindre bitar och koka i saltat vatten ca. 15 min. eller tills potatisen är riktigt mjuk.
  3. Ta bort från plattan och häll av kokvattnet och ha i grädde, smör och kryddor. Vispa purén slät och fin med en visp. Avsluta med tryffelolja.
  4. Kaprisdressing
    Hacka kaprisen och rör ihop med övriga ingredienser. Ställ kallt.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Helgtipset!

5 smarriga burgare till helgen!

Läs mer