Vegetarisk biff med tryffelpotatispuré och caprisdressing

0 röster
4

En vegetarisk rätt med biffar gjorda på röda linser och halloumi serverade med en len tryffelpotatispuré och caprisdressing.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Biff:

  • 1 förp kokta röda linser, avsköljda
  • 1 dl rivna morötter
  • 1,5 dl zucchini
  • 0,5 dl halloumi riven
  • 1 riven gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm rosmarin

Mandelpotatispuré:

  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • Tryffelolja efter egen smak

Kaprisdressing:

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl kapris
  • 2 tsk dijonsenap, grovkornig

Gör så här

  1. Biff
    Blanda alla ingredienser till en formbar deg. Forma biffar och stek i 2–3 msk olivolja. Avrunda med en klick smör och ös dem lite. Se till att de får en fin gyllenbrun yta.
  2. Potatisen
    Skala potatisen och skär dem i mindre bitar och koka i saltat vatten ca. 15 min. eller tills potatisen är riktigt mjuk.
  3. Ta bort från plattan och häll av kokvattnet och ha i grädde, smör och kryddor. Vispa purén slät och fin med en visp. Avsluta med tryffelolja.
  4. Kaprisdressing
    Hacka kaprisen och rör ihop med övriga ingredienser. Ställ kallt.
8 oktober 2018

Laddar fler recept