Vegetarisk bbq-burgare med coleslaw och potatischips

1 h
4
Vegetarisk bbq-burgare med coleslaw och potatischips
Foto: TV4

Hamburgare gjord på sojafärs serveras i bröd tillsammans med ost, stekt svamp, morot och palsternacka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

28 augusti 2017
1 h
4

Du behöver

Coleslaw

  • 450 g majonnäs
  • 2 morötter, rivna
  • ca 1,5 dl vitkål, finskuren
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

BBQ-burgare

  • 4 hamburgerbröd
  • 1-2 msk bbq-sås
  • 1 morot, riven
  • 1 palsternacka, riven
  • 200 g sojafärs
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 rödlök

Tillbehör

  • 3-4 färska champinjoner
  • ca 0,33 gul lök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • cheddarost
  • ca 4 msk majonnäs
  • 4 blad kruksallad
  • ca 12 skivor saltgurka
  • ruccola för topping
  • lättsaltade chips

Gör så här

  1. Coleslaw
    Riv morötterna och finhacka kålen, rör sedan ihop med majonnäsen. Salta och peppra efter smak.
  2. Bbq-burgare
    Blanda mjölk och ströbröd, ställ in i kylen. Blanda ihop bbq-sås, färs, riven morot, lök, riven palsternacka, salt/peppar, ägg och tillslut mjölkblandningen. Forma 4 burgare och stek på medelvärme några minuter på varje sida.
  3. Tillbehör
    Hyvla morot och palsternacka med osthyvel eller potatisskalare. Skär löken i halva ringar och skär champinjonerna i skivor. Fräs allt i en stekpanna med olja i ca 5 min.
  4. Servera burgaren med majonnäs i botten samt den frästa champinjon-blandningen, ost, ett salladsblad och några skivor saltgurka. Garnera med ruccola. Servera coleslaw och en näve chips vid sidan.
Kommentera receptet

Fler goda recept