Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana

POPULÄRT
Zeta Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana
Foto: Zeta

Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana

22

12 steg att laga

11 ingredienser

1 h 30 min

Melanzane alla parmigiana är en italiensk vegetarisk gratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.

Zeta buffelmozzarella produkt

Tips!

Zeta Mozzarella Di Bufala Campana är lagrad på traditionellt vis, av pastöriserad färsk mjölk från vattenbuffel.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 2 aubergine (stora)
  • 1,5 msk salt
  • 4 klyfta vitlök
  • 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2 burk Zeta Plommontomater
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt (eller vanligt vitt vin)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 kruka basilika, de plockade bladen
  • 2 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana, skivade (á 125 g)
  • 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano, grovriven

Gör så här

  1. Skiva auberginerna i 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Lägg i en skål och varva med saltet, låt ligga ca 45 minuter så att vätskan dras ur.
  3. Gör tomatsåsen under tiden. Hacka vitlöken och fräs den i olivolja utan att den får färg i 2 minuter.
  4. Tillsätt tomater, som du mosar lite med en gaffel, och vitt vin. Koka ihop under 15 minuter, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Hacka basilikabladen och rör ner dem i såsen.
  6. Värm ugnen till 200 grader.
  7. Torka av aubergineskivorna med ett hushållspapper och lägg dem på en plåt, ringla över lite olivolja.
  8. Sätt in plåten mitt i ugnen i 15 minuter så att aubergineskivorna blir stekta.
  9. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
  10. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella, lite parmesan i en smord (med olivolja) ugnsfast form.
  11. Avsluta med lite sås och toppa med riven parmesan.
  12. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.