Enkla veganska scones
Enkla veganska scones
9 ingredienser
20 min
Snabbt och enkelt med veganska scones - passar perfekt till helgfrukosten. Godast blir dessa scones tillsammans med växtbaserad matyoghurt och sylt. Mums!
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g växtbaserat matfett
- 2 dl växtbaserad dryck (tex havredryck)
Till pensling
- 1 msk växtbaserad dryck (t ex havredryck)
- 0,5 msk sirap
Servering
- växtbaserad yoghurt
- sylt
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt matfettet, sedan mjölken och rör ihop till en kladdig deg.
- Klicka ut 6 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med siraps- och mjölkblandningen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-14 minuter, tills sconesen har fått fin färg. Servera med yoghurt och sylt.