blåbärsbullar med mandelmassa

Veganska godsaker - Lär dig baka veganskt

Frida Svanberg driver bloggen och Instagramkontot Fridasvegobak och är nu aktuell med bakboken "Veganska godsaker". Boken är fylld till bredden med oemotståndliga recept med magiska smaker. Vi fick äran att prata med Frida om bloggen, boken och hennes absoluta favoritbakverk!

Hej Frida! Du driver en stor blogg och ett instagramkonto - berätta, hur började din resa?

Jag har sedan tonåren haft ett stort intresse för bakning och redan då började jag experimentera med egna smaker och varianter på olika recept. Jag började äta en växtbaserad kost för snart 4 år sedan och insåg då att det inte fanns så många recept på veganska bakverk som inte var nyttiga eller raw food. Då bestämde jag mig för att ta saken i egna händer, startade ett Instagramkonto och en receptblogg och efter det har följarna bara rullat in automatiskt!

Du är även aktuell med boken Veganska godsaker - berätta om den!

Åh, min fina bok! Det är en dröm som gått i uppfyllelse att nu få titulera mig som författare. Boken innehåller 47 stycken recept på allt från småkakor till kladdkakor, cheesecakes, bullar och pajer. I boken hittar du helt enkelt nya recept på veganska godsaker! Målet med boken är att det ska vara enkelt och lättillgängligt att baka veganskt och ingredienserna ska vara precis lika onyttiga som dom som finns i en ”vanlig” bulle eller kladdkaka!

Många har nog svårt att se hur veganska bakverk kan vara lika goda som klassiska. Vad säger du då?

Det är en myt jag vill slå hål på! Att byta ut ägg- och mejeriprodukter är inte bara enkelt, det är också otroligt gott. Jag vågar påstå att du inte märker någon som helst skillnad! 

Vilka är dina absoluta favoritbakverk, hittar vi något av dem i boken?

Mina kärleksmums är en favorit som aldrig kommer gå ur tiden! Sen älskar jag 88:an cheesecake, ni vet som glassen, fast i en vegansk cheesecake-tappning! Båda recepten finns att hitta i boken!

Har du några tips till de som tycker att det är läskig att baka för att de är rädda att misslyckas?

Alla misslyckas ibland, jag också! Det är genom misslyckanden man hittar vägen att lyckas. Kör hårt!

Recept från boken

kladdkaka med kokostosca
45 min
POPULÄRT
Drömkaka

Drömkaka

Frida Svanberg
1 h 20 min
POPULÄRT
blåbärsbullar med mandelmassa
knäckig bärpaj

Knäckig bärpaj

Frida Svanberg
60 min