Vattenkrassesoppa

Vattenkrassesoppa
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Vattenkrassesoppa

22

4 steg att laga

11 ingredienser

45 m

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kruka vattenkrasse
  • 2-3 potatis
  • 25 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl buljong (gärna höns)
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • ev 0,5 dl torrt vitt vin
  • salt
  • peppar

Servering

  • ägg, kokt

Gör så här

  1. Skölj vattenkrassen. Skala och tärna potatisen.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt potatis och vattenkrasse och fräs krassen tills den mjuknat. Häll i mjölken och buljongen (eller ersätt med 6 dl vatten). Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med lite grädde (och varför inte lyxa till det med en skvätt vitt vin), gräslök samt salt och peppar.
  4. Servera soppan med kokta ägghalvor.