Vattenkrassesoppa

15 röster
45 m
4

Tips! Det är även gott att ha en gul lök i soppan.​

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kruka vattenkrasse
  • 2-3 potatisar
  • 25 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl buljong (gärna höns)
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • eventuellt en skvätt vin
  • salt och peppar

Servering

  • kokt ägg

Gör så här

  1. Skölj vattenkrassen. Skala och tärna potatisen.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt potatis och vattenkrasse och fräs krassen tills den mjuknat. Häll i mjölken och buljongen (eller ersätt med 6 dl vatten). Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med lite grädde (och varför inte lyxa till det med en skvätt vitt vin), gräslök samt salt och peppar.
  4. Servera soppan med kokta ägghalvor.
9 januari 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept