Vattenkrassesoppa

45 m
4
Vattenkrassesoppa
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

  • 1 bukett vattenkrasse (så mycket du kan hålla i en hand)
  • 2-3 potatisar
  • 25 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl buljong (gärna höns)
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • eventuellt en skvätt vin
  • salt och peppar

Servering

  • kokt ägg

Gör så här

  1. Skölj vattenkrassen. Skala och tärna potatisen.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt potatis och vattenkrasse och fräs krassen tills den mjuknat. Häll i mjölken och buljongen (eller ersätt med 6 dl vatten). Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med lite grädde (och varför inte lyxa till det med en skvätt vitt vin), gräslök samt salt och peppar.
  4. Servera soppan med kokta ägghalvor.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept