Västkustostron med brödigt örtsmör

koket.se
Västkustostron med brödigt örtsmör
Foto: Tv4
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Västkustostron med brödigt örtsmör

9 ingredienser

20 m

De här ljuvliga ostronen är toppade med ett krämigt örtsmör och bränns av innan servering.

Se Håkan Thörnström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 4 ostron
  • 10 g persilja
  • 10 g färsk körvel
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 äggula
  • 100 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Öppna ostronen.
  2. Hacka örter och vitlök samt riv ner brödet i små bitar.
  3. Blanda allt med äggulan och mjukt smör. Salta och peppra.
  4. Klicka röran på ostronen och bränn av med en brännare.