Västerbottensvåffla

NYHET
Västerbottensvåffla
Foto: Tv4

Västerbottensvåffla

13 ingredienser

20 min

Västerbottensvåffla med smetana och löjrom passar perfekt som förrätt när du har gäster på middag.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Våffelsmet

  • 1 dl Västerbottensost
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • salt [1 nypa]
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 25 g smör, smält

Topping

  • 1 dl smetana
  • 50 g löjrom (eller annan rom)
  • 0,5 rödlök, finhackad (liten)
  • färsk dill, finhackad
  • 1 klyfta citron
  • ev svartpeppar (från kvarn)

Gör så här

Våfflor

  1. Riv Västerbottensosten.
  2. Vispa ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjölk samt ägg och vispa tills smeten är fri från klumpar.
  4. Rör ner smält smör och den rivna osten.
  5. Hetta upp våffeljärnet och smörj det lätt.
  6. Grädda våfflorna tills de blir gyllenbruna och frasiga.
  7. Lägg upp våfflorna på tallrikar.

Topping

  1. Klicka smetana på våfflorna.
  2. Skeda sedan över löjrom och strö över rödlök.
  3. Pressa över en skvätt citron för extra fräschör.
  4. Mal gärna lite peppar över.