Västafrikansk grönsaksbiff

NYHET
Västafrikansk grönsaksbiff
Foto: Tv4

Västafrikansk grönsaksbiff

8 ingredienser

20 min

Västafrikansk grönsaksbiff med sötpotatis och kokbanan är en annorlunda och välsmakande förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 700 g kokbanan (gröna)
  • salt
  • 1 sötpotatis
  • 4 salladslökar
  • 1 ägg
  • peppar
  • olja (till stekning)

Servering

  • grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Skala och skär bananen i bitar.
  2. Koka samtidigt upp en kastrull med lättsaltat vatten.
  3. Koka bananen i 15-20 minuter. Låt sedan bitarna svalna något.
  4. Skala och riv sötpotatisen grovt.
  5. Finstrimla salladslöken.
  6. Mosa bananerna med en gaffel och blanda ner sötpotatisen samt salladslöken.
  7. Tillsätt ett uppvispat ägg och rör samman. Krydda med salt och peppar.
  8. Forma smeten till biffar och stek dem i olja, ca 2-3 minuter per sida.

Servering

  1. Servera biffarna med en generös klick grekisk yoghurt.