Varmrökt lax med potatis och romsås

Varmrökt lax med potatis och romsås
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Varmrökt lax med potatis och romsås

9

13 ingredienser

20 min

Middag på nolltid! Lättlagad och somrig rätt med varmrökt lax, krispiga rädisor, färskpotatis och en försvinnande god sås på röd stenbitsrom.

Ingredienser

portioner4
  • 500 g varmrökt lax
  • 300 g färskpotatis, kokt
  • 1 knippe rädisa, gärna med blasten kvar
  • 250 g tomat
  • 2 salladslökar
  • 0,5 citron

Romsås

  • 2,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till romsåsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt i kylen.
  2. Skär rädisor (spara ev blast), tomater och potatisar i mindre bitar. Strimla salladslöken.
  3. Skölj ev blast från rädisorna och strimla grovt.
  4. Lägg upp alla grönsaker på ett stort fat. Fördela laxen i bitar över. Garnera med citron skivor. Bjud med romsåsen till.