• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Varmrökt lax med potatis och romsås

Varmrökt lax med potatis och romsås
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Varmrökt lax med potatis och romsås

9

4 steg att laga

13 ingredienser

20 min

Middag på nolltid! Lättlagad och somrig rätt med varmrökt lax, krispiga rädisor, färskpotatis och en försvinnande god sås på röd stenbitsrom.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g varmrökt lax
  • 300 g färskpotatis, kokt
  • 1 knippe rädisa, gärna med blasten kvar
  • 250 g tomat
  • 2 salladslökar
  • 0,5 citron

Romsås

  • 2,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till romsåsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt i kylen.
  2. Skär rädisor (spara ev blast), tomater och potatisar i mindre bitar. Strimla salladslöken.
  3. Skölj ev blast från rädisorna och strimla grovt.
  4. Lägg upp alla grönsaker på ett stort fat. Fördela laxen i bitar över. Garnera med citron skivor. Bjud med romsåsen till.