Varmrökt lax med pärlcouscous och chermoula

Varmrökt lax med pärlcouscous och chermola
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Varmrökt lax med pärlcouscous och chermoula

30

4 steg att laga

14 ingredienser

20 m

Pärlcouscous med chermoula på ärter, persilja och vitlök. Serveras med varmrökt lax. Snabbt, gott och enkelt!

Ingredienser

portioner4 portioner

Chermoula

  • 1 kruka persilja
  • 100 g gröna ärtor, tinade
  • 2 klyfta vitlök
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Pärlcouscous

  • 400 g pärlcouscous
  • 100 g tomat, grovt hackade

Servering

  • 400 g varmrökt lax
  • svartpeppar
  • persilja

Gör så här

  1. Koka pärlcouscousen efter instruktionerna på förpackningen.
  2. Mixa alla ingredienser till chermoulan till en lite chunky sås.
  3. Blanda pärlcouscousen med tomaterna och såsen.
  4. Dela laxen i mindre oregelbunda bitar och toppa couscousen med den. Toppa med svartpeppar och persilja, servera genast.