Varmrökt lax med pärlcouscous och chermoula

30 röster
20 m
4

Pärlcouscous med chermoula på ärter, persilja och vitlök. Serveras med varmrökt lax. Snabbt, gott och enkelt!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Chermoula

  • 1 kruka persilja
  • 100 g gröna ärtor, tinade
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 lime, saft och skal
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Pärlcouscous

  • 400 g pärlcouscous
  • 100 g färska tomater, grovt hackade

Servering

  • 400 g varmrökt lax
  • svartpeppar
  • persilja

Gör så här

  1. Koka pärlcouscousen efter instruktionerna på förpackningen.
  2. Mixa alla ingredienser till chermoulan till en lite chunky sås.
  3. Blanda pärlcouscousen med tomaterna och såsen.
  4. Dela laxen i mindre oregelbunda bitar och toppa couscousen med den. Toppa med svartpeppar och persilja, servera genast.
23 september 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept