Varmrökt lax med pärlcouscous och chermoula

20 m
4
Spela video Varmrökt lax med pärlcouscous och chermola
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

Chermoula

  • 1 kruka persilja
  • 100 g gröna ärtor, tinade
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 lime, saft och skal
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Pärlcouscous

  • 400 g pärlcouscous
  • 100 g färska tomater, grovt hackade

Servering

  • 400 g varmrökt lax
  • svartpeppar
  • persilja

Gör så här

  1. Koka pärlcouscousen efter instruktionerna på förpackningen.
  2. Mixa alla ingredienser till chermoulan till en lite chunky sås.
  3. Blanda pärlcouscousen med tomaterna och såsen.
  4. Dela laxen i mindre oregelbunda bitar och toppa couscousen med den. Toppa med svartpeppar och persilja, servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept