Värmlandstårta med jordgubbar och fläder

60 m
8 - 10
Jordgubbstårta med limecurd
Foto: TV4

En go och härlig jordgubbstårta, det kommer en väldigt långt på! Klassiska smaker men med en hint av fläder!

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar

5 juni 2017
60 m
8 - 10

Du behöver

Sockerkaksbotten

  • 3 stora ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • en nypa salt

Fyllning och dekoration

  • 6 dl marsansås
  • 0,5 dl fläderblomssaft
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 500 g härliga jordgubbar
  • mandelflarn
  • en kvist fläder

Gör så här

  1. Sockerkaksbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljpulvret vitt och pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  4. Fyll två smorda och bröade springformar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, eller tills kakan är klar (testa med en sticka).
  5. Låt kakorna svalna och sedan båda bottnarna i två delar.
  6. Fyllning
    Gör marsansåsen enligt anvisningar på förpackningen med byt ut 0,5 dl vätska mot fläderblomssaft.
  7. Montering
    Vispa grädden och smaksätt med sockret. Varva tårtan med marsansås, skivade jordgubbar och grädde. Spritsa grädde runt om tårtan och dekorera med jordgubbar, mandelflarn och en kvist fläder.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept