Varma mackor med tryffel

POPULÄRT
Varm mackor med tryffel
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Varma mackor med tryffel

16 ingredienser

1 h

Middagsräddaren varma mackor i lyxtolkning med gräddkokt silverlök, tryffel och parmesan.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor formfranska, ljust
  • 3 silverlökar, stora
  • 200 g vispgrädde
  • 15 g svart tryffel, färsk och riven
  • 1 citron
  • 70 g parmesanost, finriven (eller västerbottensost)
  • 2 bananschalottenlökar
  • 500 g körsbärstomater, blandade färger
  • 150 g smör, till stekning
  • libbsticka, till garnering (eller persilja)
  • ev tryffel, till garnering

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 30 g parmesanost, finriven (eller västerbottensost)
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 15 g svart tryffel, färsk och riven

Gör så här

  1. Skala och strimla silverlöken
  2. Koka ihop lök med grädde. Smaka av med salt, tryffel och citron. Rör ned riven ost.
  3. Fördela stuvningen på hälften av bröden. Lägg på resterande bröd som lock. Lägg gärna mackorna under press i kylen.
  4. Vispa äggulor och olja till en majonnäs. Smaksätt med tryffel, ost och gräslök.
  5. Skala och skär schalottenlöken i tunna ringar. Lägg i iskallt vatten. Låt rinna av väl före servering.
  6. Skär tomaterna i skivor.
  7. Stek mackorna i smör på båda sidor.
  8. Skär varje macka i tre bitar. Ställ dem på högkant.
  9. Toppa med majonnäs, tomater, schalottenlök och örter. Riv gärna över lite tryffel.