Varma bär och hallonkvarg toppad med kardemumma

30m
4
Varma bär och hallonkvarg toppad med kardemumma
Foto: TV4

Ugnsbakade bär med honung, citron och en doft av kardemumma serveras med krämig hallonkvarg.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 december 2017
30m
4

Du behöver

  • 250 g hallon
  • 250 g blåbär
  • 2 msk honung
  • 0,5 citron, zest
  • malen kardemumma
  • 250 g hallonkvarg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg bären i en form.
  3. Ringla honungen och strö citronzesten över bären.
  4. Tillsätt kardemumman.
  5. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i 15–20 minuter.
  6. Servering
    Servera de varma bären med hallonkvarg till.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept