Varma bär och hallonkvarg toppad med kardemumma

Varma bär och hallonkvarg toppad med kardemumma
Foto: TV4

Varma bär och hallonkvarg toppad med kardemumma

4

6 steg att laga

6 ingredienser

30m

Ugnsbakade bär med honung, citron och en doft av kardemumma serveras med krämig hallonkvarg.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 250 g hallon
  • 250 g blåbär
  • 2 msk honung
  • 0,5 citron, zest
  • malen kardemumma
  • 250 g hallonkvarg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg bären i en form.
  3. Ringla honungen och strö citronzesten över bären.
  4. Tillsätt kardemumman.
  5. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i 15–20 minuter.
  6. Servering
    Servera de varma bären med hallonkvarg till.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer