• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Varm mandel- och äppelkaka

Varm mandel- och  äppelkaka
Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Varm mandel- och äppelkaka

3 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Varm och härlig äppelkaka med mandel, kanel och kardemumma.

Ingredienser

  • 4 äpple, gärna av sorter Aroma
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk honung, flytande
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 200 g strösocker
  • 200 g mandelmjöl
  • 2 ägg
  • smör, till formen
  • mandelmjöl, till formen

Gör så här

  1. Skala äpplena och skär bort kärnhuset. Dela i tunna klyftor och vänd runt med kanel, kardemumma, och honung.
  2. Vispa socker och smör, tillsätt mandelmjöl och ett ägg i taget. Häll upp i en smord och bröad form. Stoppa ner äpplena i en fin krans och baka på 175 grader ca 30 minuter, eller tills kakan stannat.
  3. Servera med lite grädde, glass eller vaniljsås.