Varm mandel- och äppelkaka

30 m
4 - 6
30 m
4 - 6

Du behöver

  • 4 äpplen, gärna av sorter Aroma
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk flytande honung
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 200 g socker
  • 200 g mandelmjöl
  • 2 ägg
  • smör, till formen
  • mandelmjöl till formen

Gör så här

  1. Skala äpplena och skär bort kärnhuset. Dela i tunna klyftor och vänd runt med kanel, kardemumma, och honung.
  2. Vispa socker och smör, tillsätt mandelmjöl och ett ägg i taget. Häll upp i en smord och bröad form. Stoppa ner äpplena i en fin krans och baka på 175 grader ca 30 minuter, eller tills kakan stannat.
  3. Servera med lite grädde, glass eller vaniljsås.
Kommentera receptet

Fler goda recept