Varm mandel- och äppelkaka

Varm mandel- och  äppelkaka
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Varm mandel- och äppelkaka

164

3 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Varm och härlig äppelkaka med mandel, kanel och kardemumma.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 4 äpple, gärna av sorter Aroma
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk honung, flytande
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 200 g strösocker
  • 200 g mandelmjöl
  • 2 ägg
  • smör, till formen
  • mandelmjöl, till formen

Gör så här

  1. Skala äpplena och skär bort kärnhuset. Dela i tunna klyftor och vänd runt med kanel, kardemumma, och honung.
  2. Vispa socker och smör, tillsätt mandelmjöl och ett ägg i taget. Häll upp i en smord och bröad form. Stoppa ner äpplena i en fin krans och baka på 175 grader ca 30 minuter, eller tills kakan stannat.
  3. Servera med lite grädde, glass eller vaniljsås.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer