Vareniki

Varenki
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Vareniki

2

6 steg att laga

9 ingredienser

1 h

Varenki är fyllda degknyten som ofta serveras som förrätt med smetana.

Ingredienser

portioner4 portioner

Deg

  • 200 g vetemjöl
  • 100 g vatten, uppkokt
  • 25 g olja
  • 4 g salt

Fyllning

  • 250 g körsbär
  • 45 g strösocker
  • majsstärkelse

Servering

  • smetana
  • mynta

Gör så här

  1. Deg
    Sikta mjölet i en skål. Gör en brunn i mitten och häll i vatten, olja och salt. Blanda till en hård men elastisk deg. Rulla in i plastfilm och låt vila i kyl 1 timme.
  2. Fyllning
    Kärna ur körsbären och rårör dem med socker, häll av juicen (spara till topping).
  3. Vänd körsbären i lite majsstärkelse.
  4. Montering
    Kavla ut degen och stansa ut 6 cm rundlar, fyll med körsbär och vik på mitten, nyp ihop till halvmånar.
  5. Servering
    Koka upp vatten och sjud varenkin tills de flyter upp till ytan.
  6. Låt rinna av och servera med smetana, körsbärsjuice och färsk mynta.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer