Vardagsfin torskgryta

1 röst
4
Vardagsfin torskgryta
Foto: TV4

En lättlagad fiskgryta, där man kan variera med annan vit fisk, efter tillgång. En klick majonnäs blandad med pressad vitlök vid serveringen höjer smaken ytterligare.

Visa mer
4

Du behöver

  • 6-8 råa potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2,5 dl vatten
  • 400 g fryst torsk, skivad
  • salt och peppar
  • 2 tsk körvel
  • 3 msk hackad dill
  • 1 liten burk musslor i vatten
  • 100 g skalade räkor

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen tunt och skär purjon i strimlor. Blanda buljongtärning och vatten i en gryta. Lägg potatisen i botten, salta och täck med purjon. Koka upp kraftigt i några minuter, tills potatisen är halvkokt.
  2. Lägg i torsken och krydda. Täck med lock, stäng av värmen och låt grytan koka klar på eftervärmen.
  3. Lägg i avrunna musslor, räkor och dill i den färdiga grytan och hetta upp hastigt.
26 januari 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept