Vårcrudité med nässeldipp

Foto: Tv4
Vårcrudité med nässeldipp
12 ingredienser
30 m
Vårcrudité med nässeldipp är en rätt som andas vår och sommar.
Ingredienser
- 4 gröna sparrisar, gärna svenska
- 4 ämnesgurka (eller små snacksgurkor)
- 8 knippmorötter
- 0,25 spetskål
- gröna blad (till garnering, tex ramslök)
Nässeldipp
- 1 dl rapsolja (extra olja till fritering)
- 3 dl nässlor, plockade blad
- 1 dl ramslök
- 200 g färskost (gärna lite fetare)
- salt
- svartpeppar
- äppelcidervinäger
Gör så här
- Rensa grönsakerna och spola dem rena i kallt vatten.
- Dela grönsakerna i 4–6 bitar, håll dem kylda fram till servering.
Nässeldipp
- Hetta upp 1 dl av rapsoljan till 60 grader och mixa sedan med 2 dl nässlor samt ramslök till en grön paste.
- Blanda sedan ner färskosten och smaka upp med salt, peppar och vinäger. Håll kylt fram till servering
- Hetta upp olja till fritering (180 grader) och fritera nässlorna krispigt, ca 30 sekunder.
- Lyft upp nässlorna på hushållspapper och salta väl.
Servering
- Arrangera cruditén på ett fat.
- Krossa de friterade nässlorna ovanpå nässeldippen och servera dippen till grönsakerna.