Våffla med chèvrekräm och picklade morötter

Våffla med chèvrekräm och picklade morötter
Foto: TV4

Våffla med chèvrekräm och picklade morötter

Av: Märta - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

40

En riktigt god förrätt som går hem hos de flesta gäster!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Picklade morötter:

  • 1 morot, strimlad (stor)
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl strösocker

Chèvrekräm:

  • 1 dl crème fraîche
  • 150 g chèvreost
  • 2 krm malen svartpeppar

Våfflor:

  • 25 g smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg

Till servering:

  • krasse

Gör så här

  1. Picklade morötter:
  2. Blanda ättika, socker och vatten och koka upp och låt svalna. Skala under tiden morötterna och hyvla dem tunt längs med längden och lägg dem i lagen.
  3. Chèvrekräm:
  4. Skär bort de tjockaste kanterna på osten (valfritt) och skär i mindre bitar. Mixa samman ost med crème fraiche och vispa sedan upp till en fluffig kräm med en elvisp.
  5. Våfflor:
  6. Smält smöret. Blanda vetemjöl, rågmjöl, bakpulver och salt. Vispa ner lite mjölk i taget till en klumpfri smet. Vispa till sist ner ett ägg i taget. Låt smeten stå minst 15 min. Grädda råg våfflorna i smort våffeljärn tills de gyllene.
  7. Ta ut morötterna ur lagen och låt rinna av i ett durkslag.
  8. Servera våfflorna med en klick chèvrekräm och några upprullade picklade morötter på och garnera med klippt krasse.