Våffla med chèvrekräm och picklade morötter

Våffla med chèvrekräm och picklade morötter
Foto: TV4

Våffla med chèvrekräm och picklade morötter

2

4 steg att laga

15 ingredienser

40

En riktigt god förrätt som går hem hos de flesta gäster!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Picklade morötter:

  • 1 morot, strimlad (stor)
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl strösocker

Chèvrekräm:

  • 1 dl crème fraîche
  • 150 g chèvreost
  • 2 krm malen svartpeppar

Våfflor:

  • 25 g smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg

Till servering:

  • krasse

Gör så här

  1. Picklade morötter: Blanda ättika, socker och vatten och koka upp och låt svalna. Skala under tiden morötterna och hyvla dem tunt längs med längden och lägg dem i lagen.
  2. Chèvrekräm: Skär bort de tjockaste kanterna på osten (valfritt) och skär i mindre bitar. Mixa samman ost med crème fraiche och vispa sedan upp till en fluffig kräm med en elvisp.
  3. Våfflor: Smält smöret. Blanda vetemjöl, rågmjöl, bakpulver och salt. Vispa ner lite mjölk i taget till en klumpfri smet. Vispa till sist ner ett ägg i taget. Låt smeten stå minst 15 min. Grädda råg våfflorna i smort våffeljärn tills de gyllene. Ta ut morötterna ur lagen och låt rinna av i ett durkslag.
  4. Servera våfflorna med en klick chèvrekräm och några upprullade picklade morötter på och garnera med klippt krasse.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer