Våffelbuffé

Våffelbuffé
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Våffelbuffé

15 ingredienser

30 m

Våffelbuffe med hjortron, hallon och brunost blir riktigt lyxigt att njuta av!

Ingredienser

portioner4 - 6

Våffelsmet

  • 2 dl äggvita, vispad
  • 2 dl grädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 60 g smör, smält
  • 2 dl snö

Servering

  • grädde
  • glass
  • sylt
  • hjortron, rårörda
  • hallon
  • ost (brunost)
  • nutella
  • blandade bönor (japanska azukibönorn)

Gör så här

  1. Vispa grädde och äggvita separat.
  2. Vispa ihop mjöl, socker och salt med mjölk.
  3. Tillsätt sedan smöret.
  4. Vänd i äggvita och grädde och tillsist snö. Det är viktigt att smeten är riktigt kall, därav min mormors idé om att använda snö.
  5. Grädda sedan våfflor av smeten.
  6. Servera gärna fram grädde, glass, sylt, rårörda bär och (med inspiration från Norge) brunost.