Våffelbuffé
Våffelbuffé
15 ingredienser
30 m
Våffelbuffe med hjortron, hallon och brunost blir riktigt lyxigt att njuta av!
Ingredienser
Våffelsmet
- 2 dl äggvita, vispad
- 2 dl grädde
- 3 dl vetemjöl
- 2 krm vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 dl mjölk
- 60 g smör, smält
- 2 dl snö
Servering
- grädde
- glass
- sylt
- hjortron, rårörda
- hallon
- ost (brunost)
- nutella
- blandade bönor (japanska azukibönorn)
Gör så här
- Vispa grädde och äggvita separat.
- Vispa ihop mjöl, socker och salt med mjölk.
- Tillsätt sedan smöret.
- Vänd i äggvita och grädde och tillsist snö. Det är viktigt att smeten är riktigt kall, därav min mormors idé om att använda snö.
- Grädda sedan våfflor av smeten.
- Servera gärna fram grädde, glass, sylt, rårörda bär och (med inspiration från Norge) brunost.