Raita med granatäpple

Raita med granatäpple
Foto: Tv4

Raita med granatäpple

0

7 ingredienser

Krämig yoghurtröra med syrligt granatäpple. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 1 granatäpple
  • 4 dl yoghurt
  • 3 msk korianderblad, hackade
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 tsk rostat kumminpulver
  • 0,5 krm chilipulver (eller paprikapulver)

Gör så här

  1. Dela grantäpplena i två halvor, slå dem lätt med den träslev över en skål så att kärnorna lossnar. Det ska gå lätt. Spara 2 msk granatäpplekärnor och 1 matsked hackade korianderblad för dekoration. Blanda yoghurt, granatäppelkärnor, och färsk hackade koriander. Smaksätt med salt, en hel del grovmalen svartpeppar, malen kummin och chilipulver. Dekorera med grantäpplen och korianderblad och servera kallt.