Korv på Enköpingsvis

Korv på Enköpingsvis
Foto: TV4

Korv på Enköpingsvis

1

10 ingredienser

Att laga korv på Enköpingsvis innebär, enligt det här receptet, att servera korven med ett omosat rotmos och en palsternackspuré!

Här kan du se det lagas korv i Nyhetsmorgon!

Ingredienser

portioner4
  • 2 fläsk-/köttkorvar (à ca 300 g)

Omosat rotmos

  • 0,5 kålrot [400 g]
  • 2 morötter [300 g]
  • 4 msk persilja, hackad
  • 2 msk rostade hasselnötter (ev hackade)
  • 1 msk citronsaft, färskpressad

Palsternackspuré

  • 2 palsternackor [ca 200 g]
  • 1 potatis [ca 100 g]
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl lätt crème fraiche

Gör så här

  1. Omosat rotmos: Skala kålroten och morötter. Skär dom i ca 5 cm långa stavar.
  2. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt vattnet rinna av.
  3. Stek rotfruktsstavarna i 1 msk olivolja. Strö över persilja och hasselnötter. Smaka av med ½ tsk salt och citronjuice.
  4. Palsternackspuré: Skala palsternackan och potatis, skär dem i bitar. Koka dem i mjölken tills de är mjuka.
  5. Mosa dem och blanda med crème fraiche. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
  6. Koka korven enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera rotfrukterna och palsternackspurén till korven. Som alternativ till korv, servera gärna med fläsklägg.