Umami-lax på plåt
Umami-lax på plåt
10 ingredienser
20 m
Den här enkla laxrätten med tomater, fetaost och kapris tillagar du på en och samma plåt i ugnen. Riktigt smart och smidigt till både vardag och helg.
Ingredienser
- 500 g lax
- 1 fänkål
- 200 g körsbärstomater
- 1 citron
- 150 g fetaost
- 20 kapris (jättekapris)
- färsk körvel (eller dill)
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Skär laxen och fänkål i 2x2 cm stora bitar.
- Olja in en plåt och sprid ut lax, fänkål och körsbärstomater.
- Riv över skalet från en citron samt salta och peppra.
- Tillaga mitt i ugnen på 180 grader (varmluft) i 10–13 minuter.
- Under tiden kan du smula fetaosten och plocka kaprisen.
- Toppa sedan rätten med smulad fetaost, kapris och körvel.
- Toppa med pressa citronsaft och några drag med pepparkvarnen.