Umami-lax på plåt

POPULÄRT
Umami-lax på plåt
Foto: Tv4
Adam Thulin
Adam Thulin

Umami-lax på plåt

10 ingredienser

20 m

Den här enkla laxrätten med tomater, fetaost och kapris tillagar du på en och samma plåt i ugnen. Riktigt smart och smidigt till både vardag och helg.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lax
  • 1 fänkål
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 citron
  • 150 g fetaost
  • 20 kapris (jättekapris)
  • färsk körvel (eller dill)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär laxen och fänkål i 2x2 cm stora bitar.
  2. Olja in en plåt och sprid ut lax, fänkål och körsbärstomater.
  3. Riv över skalet från en citron samt salta och peppra.
  4. Tillaga mitt i ugnen på 180 grader (varmluft) i 10–13 minuter.
  5. Under tiden kan du smula fetaosten och plocka kaprisen.
  6. Toppa sedan rätten med smulad fetaost, kapris och körvel.
  7. Toppa med pressa citronsaft och några drag med pepparkvarnen.