Pyttipanna

17 röster
4
Pyttipanna
Foto: Malte Danielsson
4 portioner

Du behöver

  • 12 kokta kalla potatisar av fast sort
  • 200 g lövbiff eller ryggbiff
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 1 förp bacon
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör
  • Salt , efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Tillbehör

  • Stekta ägg
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tärningar.
  2. Skär köttet och sidfläsket i tärningar.
  3. Strimla baconen.
  4. Skala och finhacka löken.
  5. Hetta upp en stekpanna med 2 matskedar smör och bryn kött, fläsk, bacon och lök i några minuter.
  6. Sänk värmen och tillsätt potatistärningarna och en klick smör till.
  7. Salta och peppra efter smak.
  8. Strö på hackad bladpersilja.
  9. Servera med stekta ägg och rödbetor.
26 maj 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept