Fransk omelett

Fransk omelett
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Fransk omelett

12 ingredienser

En omelett som kan fyllas med det man gillar bäst eller det som finns hemma. Vegetarisk eller inte får man välja själv.

Ingredienser

portioner
  • 2-3 ägg
  • 2 msk vatten
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • smör

Laxfyllning

  • 100 g lax, strimlad
  • grön sparris
  • rödlök, skivad
  • avokado, i tärningar

Svampfyllning

  • 100 g svamp, skivad
  • 50 g ost
  • 1 msk färska örter, finhackade

Gör så här

  1. Vispa äggen lätt med gaffel och tillsätt vatten, salt och peppar.
  2. Häll blandningen i en stekpanna med lite smör eller olivolja och stek i några minuter tills omeletten tjocknar och blir fast.
  3. Lägg eventuellt på någon av fyllningarna.

Med laxfyllning

  1. Lägg på strimlad lax, färsk sparris, skivad rödlök och avokadotärningar på omeletten.
  2. Pressa lite citronsaft över och dekorera med dill eller gräslök och en citronskiva.

Med svampfyllning

  1. Fräs den skivade svampen i smör i en stekpanna.
  2. Häll över smeten och grädda omeletten.
  3. Strö över ost och finklippt kryddgrönt.
  4. Servera direkt!