Lövbiffsgryta
Lövbiffsgryta
14 ingredienser
En snabb gryta med rotfrukter och lövbiff. Ät den som den är för en bra GI-middag. Receptet kommer från kokboken 6 kilo på 6 veckor.
Läs mer om boken
.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 100 g skogschampinjoner
- 1 palsternacka, stor
- 600 g lövbiff
- 2 msk smör
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 1 köttbuljongtärning
- 4 dl vatten
- 2 dl grädde
- 5 hela nejlikor
- 1 msk grönpeppar, hel torkad
- 1 tsk malen kryddpeppar
- 0,5 kruka färsk oregano
Gör så här
- Skala och hacka löken.
- Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan.
- Strimla lövbiffen.
- Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka.
- Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta.
- Bryn biffen i smör.
- Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan.
- Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde.
- Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar.
- Låt koka i ca 10 minuter.
- Strö över hackad oregano innan servering.