Grillat kycklingbröst med vildrissallad

0 röster
4
Grillat kycklingbröst med vildrissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • 2 dl okokt vildris
  • 2 apelsiner
  • 2 msk russin
  • 1 rött äpple
  • 0,5 rödlök
  • salt
  • peppar

dressing:

  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 msk honung (eller socker)
  • 0,5 dl olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka riset mjukt. Gör dressingen under tiden som riset kokar.
  2. Dressing:
  3. Blanda allt i en mixer och mixa tills den är jämn och fin och smakar gott.
  4. Filea apelsinerna, strimla äpplet och rödlöken.
  5. Blanda riset med hälften av dressingen när det fortfarande är varmt.
  6. Låt stå och dra tills det svalnat. Blanda i apelsinklyftor, äppelstrimlor, rödlök och russin.
  7. Smaksätt med mera salt och peppar.
  8. Salta och peppra kycklingbrösten och grilla eller stek dem klara.
  9. Skiva upp kycklingbrösten och servera med vildrissalladen.
  10. Slå resten av dressingen över kycklingen.
20 maj 2008