Fläskkarré med senapssås och äppelmos

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fläskkarré med senapssås och äppelmos
15 ingredienser
1h 40 min
Helstekt fläskkarré med mustig sås på senap. Vad passar bättre till en riktig söndagsmiddag!
Ingredienser
- 800 g fläskkarré, i bit
- 1 äpple
- 1 morot
- 1 gul lök
- 1 kanelstång
- 3 kvistar rosmarin
- 0,5 dl honung, flytande
- 1 l kycklingfond
- smör, till stekning
- 2 msk majsstärkelse
- 1 dl grädde
- 2 msk senap
- salt
- peppar
- äppelmos till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bind upp fläskkarrén. Salta och peppra runt om och bryn köttet i en stekpanna med smör.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Bryt sönder kanelstången och smula den över karrén. Tillsätt rosmarin och honung.
- Stick en köttermometer i steken och se till att termometerns spets når köttets mittpunkt. Sätt in formen och stek klart köttet i ugn tills innertemperaturen nått 80-85 grader, det tar cirka 1- 1 1/2 timme. Ös karrén några gånger under stekningen med den sky som bildas.
- Skär grönsakerna i bitar och bryn lätt i stekpanna. Häll på kycklingfond och lite honung och låt gå mjuka under lock.
- Ta upp grönsakerna med hålslev, och lägg på ett fat. Sila av skyn till grönsakerna. Red av med maizena och lite grädde.
- Skiva upp fläskkarrén och servera med grönsaker, sås och äppelmos.