Mozzarellafylld falukorv med ajvar
Mozzarellafylld falukorv med ajvar
11 ingredienser
Falukorv i ugn när en klassisk rätt. Fyll den med mozarella och ajvar och servera en krämig kålsallad till. Receptet kommer från boken 6 kilo på 6 veckor.
Ingredienser
Falukorv
- 600 g falukorv
- 3 msk senap
- 3 msk ajvar relish
- 125 g buffelmozzarella
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Krämig vitkålssallad
- 6 dl vitkål, finstrimlad
- 0,5 dl majonnäs
- 1 msk senap
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg falukorven i en ugnsfast form. Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
- Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt. Salta och peppra.
- Ugnsbaka falukorven i ca 20 minuter.
Vitkålssallad
- Blanda vitkålen med majonnäs och senap.
- Smaka av med salt och peppar.