Äppelpaj GI och LCHF
Äppelpaj GI och LCHF
9 ingredienser
Den här pajen är vansinnigt god och passar den riktige GI-fanatikern och LCHF-anhängaren. /Ulrika Davidsson
Fiberhusk finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
Ingredienser
- 10 aprikoser
- 1 ägg
- 2 msk vatten
- 0,5 dl fiberhusk
- 1 krm malen kardemumma
- 4 svenska äpplen
- 2 tsk strösocker
- 2 tsk malen kanel
- 0,5 dl mandelspån
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Finhacka aprikoserna och lägg i en bunke.
- Knäck i ett ägg och blanda ner vatten, fiberhusk och kardemumma.
- Låt svälla i någon minut.
- Bred ut degen på en pappersklädd plåt.
- Skala och skiva äpplena.
- Fördela äppelskivorna över degen och tryck ner dem lite.
- Blanda socker och kanel och strö över pajen tillsammans med mandelspån.
- Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen har fått en fin färg.
- Servera med en klick vispad grädde.