Ugnstekta äpplen och hallon med päronlikörgrädde

Ugnstekta äpplen & hallon med päronlikörgrädde
Foto: TV4

Ugnstekta äpplen och hallon med päronlikörgrädde

7

8 ingredienser

45m

Äpplen och hallon som bakats i ugn, tillsammans med kanel och socker, serveras med fluffig likörgrädde med smak av päron.

Servera samma sort päronlikör, som du använt dig av i receptet, som dryck till desserten 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 7-8 äpplen
  • 2 dl hallon
  • 1 tsk malen kanel
  • 1-2 tsk rörsocker
  • 2 dl boveteflingor (eller havregryn)
  • 2 msk smör

Likörgrädde

  • 2 dl grädde 40 %, fetthalt
  • 1-2 tsk päronlikör

Gör så här

  1. Sätt ungen på 175 grader.
  2. Smörj en form.
  3. Skala, dela, kärna ur och skiva äpplena.
  4. Lägg äppleskivorna i formen tillsammans med hallon och övriga ingredienser. Blanda väl.
  5. Klicka på smöret.
  6. Sätt in i ugnens nedre del i ca 30 min.
  7. Likörgrädde
    Vispa grädden och rör ned likören.
  8. Servering
    Servera de varma äpplena och hallonen med likörgrädden till.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Aito Sommarpaj med lax och purjolök

Tips på laktosfritt!

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer