Ugnstekta äpplen och hallon med päronlikörgrädde

Ugnstekta äpplen & hallon med päronlikörgrädde
Foto: TV4

Ugnstekta äpplen och hallon med päronlikörgrädde

Av: Annika - Tibro

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

45m

Äpplen och hallon som bakats i ugn, tillsammans med kanel och socker, serveras med fluffig likörgrädde med smak av päron.

Servera samma sort päronlikör, som du använt dig av i receptet, som dryck till desserten 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 7-8 äpplen
  • 2 dl hallon
  • 1 tsk malen kanel
  • 1-2 tsk rörsocker
  • 2 dl boveteflingor (eller havregryn)
  • 2 msk smör

Likörgrädde

  • 2 dl grädde 40 %, fetthalt
  • 1-2 tsk päronlikör

Gör så här

  1. Sätt ungen på 175 grader.
  2. Smörj en form.
  3. Skala, dela, kärna ur och skiva äpplena.
  4. Lägg äppleskivorna i formen tillsammans med hallon och övriga ingredienser. Blanda väl.
  5. Klicka på smöret.
  6. Sätt in i ugnens nedre del i ca 30 min.

Likörgrädde

  1. Vispa grädden och rör ned likören.

Servering

  1. Servera de varma äpplena och hallonen med likörgrädden till.