Ugnsrostad kyckling med rotfrukter

Lohmanders Ugnsrostad kyckling med rotfrukter
Foto: Köket

Ugnsrostad kyckling med rotfrukter

12 ingredienser

30 min

Plåtmat är ju så tacksamt då det går snabbt att förbereda och sedan sköter ugnen resten. Krispiga rotfrukter med saftig kyckling och en god sås till gör garanterat hela familjen nöjda.

Lohmanders Pesto & Citron
Lohmanders Pesto & Citron produkt

Lohmanders Pesto & Citron

En krämig och fräsch sås med nötfri pesto, citron och cremé fraiche.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfilé (minutfiléer)
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk honung
  • 4 morötter (medelstora)
  • 4 palsternackor (medelstora)
  • 1 purjolök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1 Lohmanders Pesto & Citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader under- och övervärme.
  2. Blanda soja, pressad vitlök och honung i en stor bunke.
  3. Dela kycklingen på längden i jämnstora bitar och lägg sedan i marinaden. Låt stå medan du går vidare till grönsakerna.
  4. Skala och skiva morot, palsternacka och purjolök i jämnstora bitar. Lägg på bakplåtspapper på ugnsplåt och rosta i ugn 15 minuter.
  5. Efter 15 minuter lägger du på kycklingen och rostar tillsammans med grönsakerna ytterligare 15 minuter.
  6. Ta ut plåten och toppa plåten med timjanblad och klickar av Lohmanders Pesto & Citron.
TIPS!
Tips från Lohmanders!
Lohmanders Smashed burger med bearnaise och haricots verts

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer