Ugnsbakade gravade tomater

Ugnsbakade gravade tomater
Foto: TV4/ Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ugnsbakade gravade tomater

6 ingredienser

30 min

Grava tomaterna med salt och socker och toppa med rosmarin - in i ugnen och vips har du ett helt underbart tillbehör till din middag!

Ingredienser

  • 700 g tomat, gärna San Marzano
  • ca 1,5 msk rörsocker
  • ca 1,5 msk salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • färsk rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp i en ugnssäker form.
  3. Blanda socker och salt.
  4. Strö blandningen över snittytan på tomaterna. Mal över svartpeppar och ringla på olivolja. Strö över repad färsk rosmarin.
  5. Ugnsbaka ca 20 minuter.