I samarbete med Zeta

Fikon i ugn med balsamvinäger och pecorino

2 röster
30 m
4
Ugnsbakade fikon med hallonbalsamico och pecorino
Foto: Zeta

Ugnsbakade fikon med lagrad balsamvinäger, timjan och pecorino-ost. Passar utmärkt på ostbrickan!
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!


Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 8 färska fikon
  • 8 timjankvistar
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico

Hallonvinägrett

  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Grand Riserva Casa Di Luca
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • svartpeppar

Servering

  • Zeta Pecorino, färskriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett kryss i varje fikon och stick ner en timjankvist.
  3. Häll på lite olivolja och stek mjuka i ugnen, ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  5. Smaksätt med peppar.
  6. Servera fikonen med hallonvinägrett och riven pecorino.
13 december 2016

Fler goda recept