• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Fikon i ugn med balsamvinäger och pecorino

4 röster
30 m
4
Ugnsbakade fikon med hallonbalsamico och pecorino
Foto: Zeta

Zeta Balsamvinäger Casa Di Luca har en välbalanserad sötma och syra med intensiv ton av torkad frukt.

Zeta balsamvinäger Grand Riserva

Ugnsbakade fikon med lagrad balsamvinäger, timjan och pecorino-ost. Passar utmärkt på ostbrickan!

30 m
4

Du behöver

  • 8 färska fikon
  • 8 kvist färsk timjan
  • Zeta extra jungfruolivolja classico

Vinägrett

  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Casa Di Luca
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • svartpeppar

Servering

  • Zeta Pecorino Romano 6 mån, färskriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett kryss i varje fikon och stick ner en timjankvist.
  3. Häll på lite olivolja och stek mjuka i ugnen, ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  5. Smaksätt med peppar.
  6. Servera fikonen med hallonvinägrett och riven pecorino.
13 december 2016