I samarbete med Zeta

Ugnsbakade fikon med hallonbalsamico och pecorino

Ugnsbakade fikon med hallonbalsamico och pecorino
Foto: Zeta

Ta fram den goda smaken av fikonen genom att ugnsbaka dem och krydda med pecorino, timjan och hallonbalsamico.
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!

13 december 2016
30 m
4

Du behöver

  • 8 färska fikon
  • 8 timjankvistar
  • Zeta Olivolja

Hallonvinägrett

  • 3 msk Zeta Balsamico Hallon
  • 2 msk Zeta Olivolja
  • svartpeppar

Servering

  • Zeta Pecorino, färskriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett kryss i varje fikon och stick ner en timjankvist.
  3. Häll på lite olivolja och stek mjuka i ugnen, ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  5. Smaksätt med peppar.
  6. Servera fikonen med hallonvinägrett och riven pecorino.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta