Fikon i ugn med balsamvinäger och pecorino

Ugnsbakade fikon med hallonbalsamico och pecorino
Foto: Zeta

Fikon i ugn med balsamvinäger och pecorino

4

6 steg att laga

7 ingredienser

30 m

Ugnsbakade fikon med lagrad balsamvinäger, timjan och pecorino-ost. Passar utmärkt på ostbrickan!

Zeta balsamvinäger Grand Riserva

Zeta Balsamvinäger Casa Di Luca har en välbalanserad sötma och syra med intensiv ton av torkad frukt.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 färska fikon
  • 8 kvist färsk timjan
  • Zeta extra jungfruolivolja classico

Vinägrett

  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Casa Di Luca
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • svartpeppar

Servering

  • Zeta Pecorino Romano 6 mån, färskriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett kryss i varje fikon och stick ner en timjankvist.
  3. Häll på lite olivolja och stek mjuka i ugnen, ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  5. Smaksätt med peppar.
  6. Servera fikonen med hallonvinägrett och riven pecorino.