Ugnsbakad torsk med rostade rädisor och spenat- och dillsmör

koket.se
Ugnsbakad torsk med rostade rädisor och spenat- och dillsmör
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Ugnsbakad torsk med rostade rädisor och spenat- och dillsmör

10 ingredienser

50 min

Somrig fiskrätt med få ingredienser där allt görs smidigt på en plåt i ugnen. Rädisorna till blir härligt karamelliserade med lite krisp kvar när de rostas i ugnen.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 20 rädisor
  • 5 färska lökar (knipplök gul eller röd)
  • 120 g färsk spenat
  • 100 g smör
  • 1 kruka dill
  • 4 port torskrygg (à 150 g)
  • 1 citron
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera rädisor och lök och blanda med olja och salt på en plåt eller i en ugnsform.
  3. Rosta i ugnen ca 30 minuter tills rädisor och lök fått färg.
  4. Mixa smör, dill och 0,5 citron (finrivet skal och saft) till ett smör. Smaka av med salt.
  5. Salta fisken.
  6. Ta ut plåten och sänk värmen till 150 grader.
  7. Lägg på torsken och tillaga i ugnen ca 15-20 minuter.
  8. Ta ut plåten och vänd runt spenat med rädisor och lök. Klicka på smör och servera direkt.

Glöm inte att matsortera blasten från rädisor för en mer hållbar matlagning och njut av din torskrätt! /Köket-redaktionen