Ugnsbakad torsk med fetaost och zucchinisallad

POPULÄRT
ugnsrostad torsk med fetaost och zucchinisallad
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Ugnsbakad torsk med fetaost och zucchinisallad

16

13 ingredienser

45 min

Isabella bjuder på en perfekt vardagsmiddag. Torsk bakas i ugnen under ett täcke av aubergine- och tomatsås och fetaost. Fetaosten placeras på toppen för att rostas ordentligt. Till detta serveras en enkel och fräsch sallad med zucchini och pistagenötter. 

Ingredienser

portioner4
  • 600 g torskfilé
  • 2 aubergines
  • 2 klyftor vitlök
  • 150 g fetaost
  • 400 g plommontomat (eller romantica tomater)
  • 400 g passerade tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 zucchini
  • 0,5 dl pistagenötter
  • balsamvinäger (lagrad)
  • salt
  • peppar
  • extra virgin olivolja

Gör så här

  1. Skiva vitlöken tunt.
  2. Skölj tomater och aubergine och dela tomaterna på mitten och tärna auberginen.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek vitlöken i en rejäl skvätt olivolja, tillsätt aubergine. Rör om och stek tills auberginen får gyllene färg. Auberginen suger upp en del olja, tillsätt mer om det blir torrt i pannan.
  4. Tillsätt färska och passerade tomater och rör om. Låt koka under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Smörj en ugnsform med olivolja. Lägg i torsken, salta. Täck med auberginesåsen och smula över fetaost, baka av i ugnen på 195 grader i ca 20-30 min eller tills fisken är färdig.
  6. Hyvla zucchini med en mandolin eller en osthyvel.
  7. Rosta pistagenötter i en panna. Dra av från värmen när dom är gyllene och hacka grovt.
  8. Fördela zucchinin på ett vackert fat. Strössla på pistagenötterna, salt, peppar och ringla på balsamico och olivolja. Fördela ut hälften av basilikan.
  9. När fisken är klar, ringla på lite olivolja och fördela resten av basilikan. Servera!