Ugnsbakad torsk med fetaost och zucchinisallad
Ugnsbakad torsk med fetaost och zucchinisallad
13 ingredienser
45 min
Isabella bjuder på en perfekt vardagsmiddag. Torsk bakas i ugnen under ett täcke av aubergine- och tomatsås och fetaost. Fetaosten placeras på toppen för att rostas ordentligt. Till detta serveras en enkel och fräsch sallad med zucchini och pistagenötter.
Se Isabella Morrone laga receptet

Ingredienser
- 600 g torskfilé
- 2 aubergines
- 2 klyftor vitlök
- 150 g fetaost
- 400 g plommontomat (eller romantica tomater)
- 400 g passerade tomater
- 1 kruka färsk basilika
- 1 zucchini
- 0,5 dl pistagenötter
- balsamvinäger (lagrad)
- salt
- peppar
- extra virgin olivolja
Gör så här
- Skiva vitlöken tunt.
- Skölj tomater och aubergine och dela tomaterna på mitten och tärna auberginen.
- Hetta upp en stekpanna och stek vitlöken i en rejäl skvätt olivolja, tillsätt aubergine. Rör om och stek tills auberginen får gyllene färg. Auberginen suger upp en del olja, tillsätt mer om det blir torrt i pannan.
- Tillsätt färska och passerade tomater och rör om. Låt koka under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
- Smörj en ugnsform med olivolja. Lägg i torsken, salta. Täck med auberginesåsen och smula över fetaost, baka av i ugnen på 195 grader i ca 20-30 min eller tills fisken är färdig.
- Hyvla zucchini med en mandolin eller en osthyvel.
- Rosta pistagenötter i en panna. Dra av från värmen när dom är gyllene och hacka grovt.
- Fördela zucchinin på ett vackert fat. Strössla på pistagenötterna, salt, peppar och ringla på balsamico och olivolja. Fördela ut hälften av basilikan.
- När fisken är klar, ringla på lite olivolja och fördela resten av basilikan. Servera!