• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ugnsbakad torsk med färskoströra och couscous

Ugnsbakad torsk med färskoströra och couscous
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Ugnsbakad torsk med färskoströra och couscous

9 steg att laga

11 ingredienser

30 min

Enkel och god vardagsrätt med torskrygg som täcks av ett täcke med färskoströra smaksatt med vitlök, basilika och soltorkade tomater. 

Ingredienser

4 portioner

Torsk med färskoströra

  • 4 bit torskrygg (à ca 125 g)
  • 200 g färskost
  • 1 klyfta vitlök
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • peppar

Couscous

  • 2 dl couscous
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 msk tomatpuré
  • olivolja

Gör så här

  1. Ugnsbakad torsk
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka soltorkad tomat och basilika.
  3. Blanda ihop med färskost och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klappa fisken torr med papper. Salta och peppra. Lägg i en ugnssäker form.
  5. Klicka färskosten över fisken. Baka mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.
  6. Couscous
    Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med.
  7. Häll i couscous och kokande vatten (se anvisning på förpackningen för mängd). Lägg på lock och låt stå ca 10 minuter.
  8. Servera fisken med couscousen.
  9. Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från basilikan för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda fiskrätt. /Köket-redaktionen