Härlig middag med hel laxsida i ugn toppad med ett frasigt parmesantäcke serverad med en gudomligt god sås, även kallad Green Goddess dressing, med massor av smak från basilika, koriander och avokado.
1 kruka färsk basilika (spara lite till servering)
1 kruka färsk koriander (spara lite till servering)
65 g babyspenat
3 msk olivolja
1 avokado
5 sardeller
0,5 citron, pressad saft + lite finrivet skal
1 klyfta vitlök, riven
2 dl matyoghurt (10 %)
Grönsaker
1 rödlök
1 broccoli
1 röd paprika
1 klyfta spetskål
800 g delikatesspotatis
olivolja
salt
peppar
ev mer citron att pressa på
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Vänd potatisen i lite olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 35 minuter.
Lägg laxen på smörgåspapper i en ugnsform, salta och peppra lätt. Blanda panko med olivolja och riven parmesan. Fördela över laxen och baka i ugnen i 18-20 minuter (tillaga på varmluft tillsammans med potatisen).
Gör såsen genom att köra allt utom yoghurt i en mixer till en slät konsistens. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
Skiva rödlök grovt och skär övrigt grönt i munsstora bitar. Stek i olivolja på hög värme tills grönsakerna fått lite färg. Salta och peppra.
Servera laxen med den goda såsen, de härliga grönsakerna och rostad potatis.