Ugnsbakad lax med chili och quinoa

18 röster
25 m
4
Ugnsbakad lax med chili och quinoa
Foto: TV4

Thaiinspirerad lax lagad i ugn tillsammans med kokosmjölk, citrongräs och chili. Serveras med quinoa och chilirostade solroskärnor.

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé utan skinn (i 4 bitar)

Sås

  • 400 g kokosmjölk
  • 2 citrongräs
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 tsk fisksås

rostade solrosfrön

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk olja neutral
  • 0,5 röd chilifrukt (beroende på tycke och smak)
  • 1 tsk salt

Servering

  • 4 port röd quinoa, kokt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Krossa och finhacka citrongräset, de mjuka delarna, finhacka även chilin. Rör samman alla ingredienser till såsen i en bunke.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form och häll såsen över, ställ in i ugnen i ca 15 min på 150 grader varmluft, tills laxen är klar med en innertemp om ca 48-56 grader efter tycke och smak.
  3. Rosta solrosfröna gyllene i en panna med oljan, salt och så mycket chili som du pallar med!
  4. Servera laxen med den vackra röda quinoan och toppa med de krispiga och heta fröna.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...