Ugnsbakad lax med chili och quinoa

18 röster
25 m
4

Thaiinspirerad lax lagad i ugn tillsammans med kokosmjölk, citrongräs och chili. Serveras med quinoa och chilirostade solroskärnor.

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé utan skinn, i 4 bitar

Sås

  • 400 g kokosmjölk
  • 2 citrongräs
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 0,5 röd chili
  • 2 tsk fisksås

Rostade solrosfrön

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak)
  • 1 tsk salt

Servering

  • 4 port röd quinoa, kokt

Gör så här

  1. Krossa och finhacka citrongräset, de mjuka delarna, finhacka även chilin. Rör samman alla ingredienser till såsen i en bunke.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form och häll såsen över, ställ in i ugnen i ca 15 min på 150 grader varmluft, tills laxen är klar med en innertemp om ca 48-56 grader efter tycke och smak.
  3. Rosta solrosfröna gyllene i en panna med oljan, salt och så mycket chili som du pallar med!
  4. Servera laxen med den vackra röda quinoan och toppa med de krispiga och heta fröna.
8 mars 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept