Ugnsbakad lax i het och syrlig thaisås
Ugnsbakad lax i het och syrlig thaisås
14 ingredienser
25
Supergod och blixtsnabb middag med laxfiléer i en smakrik sås på kokosmjölk. Praktisk och lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 600 g laxfilé, i 4 portionsbitar
- 400 ml kokosmjölk
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 4 cm ingefära, riven
- 1-2 msk röd currypasta (beroende på styrka)
- 1 limefrukt, rivet skal och pressad saft
- 3 msk fisksås
- 2 msk farinsocker
- 1 rödlök, i tunna klyftor
- 150 g salladsärtor
- 1 röd chilifrukt, i tunna skivor
Till servering
- 200 g risnudlar
- 1 kruka koriander, hackad
- 2 limefrukter, klyftor
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda samman kokosmjölk, vitlök, ingefära, currypasta, limeskal och pressad saft, fisksås och farinsocker.
- Lägg laxen i en ugnsform. Lägg salladsärtor och klyftad rödlök över laxen.
- Häll såsen över fisken i formen. Strö över chilin. Ställ in i ugnen och tillaga ca 15-20 minuter.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Servera laxen med nykokta risnudlar, koriander och lime.