Ugnsbakad lax i het och syrlig thaisås

koket.se
Ugnsbakad lax i het och syrlig thaisås
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Ugnsbakad lax i het och syrlig thaisås

14 ingredienser

25

Supergod och blixtsnabb middag med laxfiléer i en smakrik sås på kokosmjölk. Praktisk och lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé, i 4 portionsbitar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 4 cm ingefära, riven
  • 1-2 msk röd currypasta (beroende på styrka)
  • 1 limefrukt, rivet skal och pressad saft
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk farinsocker
  • 1 rödlök, i tunna klyftor
  • 150 g salladsärtor
  • 1 röd chilifrukt, i tunna skivor

Till servering

  • 200 g risnudlar
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 2 limefrukter, klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda samman kokosmjölk, vitlök, ingefära, currypasta, limeskal och pressad saft, fisksås och farinsocker.
  3. Lägg laxen i en ugnsform. Lägg salladsärtor och klyftad rödlök över laxen.
  4. Häll såsen över fisken i formen. Strö över chilin. Ställ in i ugnen och tillaga ca 15-20 minuter.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera laxen med nykokta risnudlar, koriander och lime.